Winkans loterij

Wat veel mensen zoeken in Google is “Winkans loterij”. Niet gek, voor veel mensen is het winnen een belangrijke reden om mee te doen. Niet altijd natuurlijk, er zijn ook mensen die bewust mee spelen voor een goed doel. Maar laten we beginnen bij wat en winkans loterij eigenlijk is.

Wat is de winkans?

Officieel is het volgens de KSA (Kansspelautoriteit) de statistische kans op het winnen van een prijs. Deze is te berekenen door de verkochten loten te delen door het aantal te winnen prijzen. Dit weten loterijen natuurlijk niet 100% nauwkeurig voor de trekking. Je kan namelijk vaak nog loten kopen tot net voor de trekking. Daarom zijn de percentages winkans loterij vaak over een langere periode. Bijvoorbeeld een periode van 1 jaar. Daarbij hebben ze wel goed in de gaten hoeveel ze nodig hebben. Ook kan men kiezen om voor de trekking nog extra prijzen toe te voegen. Laat het wel duidelijk zijn dat dit de kans is dat je iets wint. Dit gaat niet over de waarde van de prijs die je wint. Het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld bij de staatsloterij een lot koopt van € 15,- en € 5,- wint. Hierbij heb je aan het einde van de rit natuurlijk geld verloren.

Loterij met meeste winkans

Veel mensen willen dan ook direct weten wat de loterij met meeste winkans is. Dat is natuurlijk afhankelijk wat jij vind dat winnen is. Als je zoals in het voorbeeld vindt dat je ook wat wint dan is de Staatsloterij de loterij met meeste winkans. Bij hen ligt de winkans namelijk op iets meer dan 50%. Dit houdt niet per definitie in dat je per 2 trekkingen iets wint. Het kan nogsteeds zo zijn dat je een half jaar niks wint. Dan heb je wel pech, maar het kan. De winkans is namelijk per trekking.

goede doelen voor kinderen
Lotto goede doelen
Scroll to top