Prijs
€ 2,-

Winkans
1 op 7

Hoofdprijs
€ 2.500.000

Goede doelen
Ja

Lotto goede doelen

Lotto, goede doelen steunen via een loterij is in Nederland heel normaal. We hebben zelf een goede doelen loterij vergunning. Hierbij zijn loterijen verplicht een vast percentage van hun inkomsten af te dragen aan goede doelen. Lotto werkt niet met zo een vergunning dus hier is het iets anders. Lotto steunt wel vanuit de Nederlandse loterij verschillende goede doelen.

Lotto goede doelen

Wie steunt de Lotto

Er zijn 18 goede doelen die vanuit de Nederlandse Loterij, waar lotto onderdeel van is, een bijdrage krijgen. In 2018 was die bijdrage ruim 16,4 miljoen euro. Daarnaast is de Lotto en dus de Nederlandse Loterij een grote steun voor het NOC*NSF en 74 andere sportbonden. Hierbij is het niet alleen een donatie maar in veel gevallen ook een sponsor samenwerking. Als laatste is het zo dat de winst aan het einde van het jaar naar de Nederlandse staat gaat. Dit was in 2018 ruim 100 miljoen euro die naar de staatskas toe ging. Dit is niet voor een speciaal onderdeel gereserveerd maar iedere Nederlander profiteert ervan.

De Lotto zelf draagt dus niets af aan goede doelen maar de overkoepelende organisatie Nederlandse Loterij wel. Als je graag wil meespelen voor een goed doel kan je beter kijken bij Lot of Happiness, Vriendenloterij, Postcode Loterij of de Bankgiro Loterij. Zij dragen meer af aan goede doelen en bieden een keuze soms vrij en soms wordt er gekozen.

Scroll to top