Vriendenloterij goede doelen

Vriendenloterij goede doelen

De Vriendenloterij is net als de Postcode loterij, Bankgiro loterij en Lot of Happiness een goede doelen loterij. Wat voor het jaar 2019 inhield dat zij minimaal 50% van de lot prijs moeten afdragen aan een goed doel. De Vriendenloterij goede doelen zijn er in totaal 46 die een vaste jaarlijkse vergoeding krijgen. Hierin is er een deel van de deelnemers dat zelf een keuze maakt voor een goed doel en een deel dat dit niet doet. Hiervoor beslist de Vriendenloterij zelf welke en hoeveel goede doelen ontvangen. De Vriendenloterij heeft de goede doelen over 2019 een totaal bedrag van 61,8 miljoen euro overgemaakt. Natuurlijk een geweldig bedrag voor alle 46 goede doelen die hier een stukje van krijgen.

Goede doelen Vriendenloterij

Goede doelen vriendenloterij gerelateerd zijn bijna allemaal gefocust op sport en welzijn van mensen in Nederland. Wel zijn er een paar goede doelen bij die een zeer grote bedrage krijgen in verhouding tot de rest. Zo zijn er maar 3 goede doelen die meer dan 1 miljoen euro kregen. Waarbij Stichting Doen zelfs 3 miljoen euro ontving. Dit is het geld dat door de loterij zelf werd verdeeld het gedeelte dat door deelnemers zelf is gekozen is totaal anders. Daar krijgt de Stichting Doen namelijk maar 1.870 euro. Je kan hier de hele lijst met goede doelen vinden.

Goed Geld Gala Vriendenloterij

De Vriendenloterij organiseerd ieder jaar het Goed Geld Gala waar de goede doelen te horen krijgen hoeveel zij ontvangen. Het Goed Geld Gala doen ze ook voor de Postcode loterij en de Bankgiro Loterij. Dit is op verschillende avonden. Ook zijn er bij het Goed Geld Gala Vriendenloterij ook een 9 tal goede doelen dat een eenmalige steun ontvangt. Dit zijn Emma at Work, Everyday Heroes, Jeugdeducatiefonds, John de Wolf Sportfoundation, SchuldenlabNL, Stichting Met je hart, Stichting Move, Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan & Stichting StreetPro.

Scroll to top